Vágólapra másolva!
A Red Bull technikai igazgatója úgy gondolja, a Mercedes azért mutatja be a többieknél később az idei autóját, mert egy leleményes ötletet rejtegetnek.  

Három kivételével az összes csapat pályára küldte idei versenyautóját az első teszthéten Jerezben. A Mercedesnél, a Marussiánál és a HRT-nél úgy határoztak, hogy későbbre halasztják az új modell bevetését, de míg utóbbi két istállónál inkább kényszerűségből jutottak erre a döntésre, a Mercedesnél hosszú ideje tudatosan arra készültek, hogy Barcelonában teszik meg az első kilométereiket a W03-mal.

Ez a megoldás nem számít ritkaságnak az élmezőnyben, hiszen tavaly például a McLaren sem az új autójával jelent meg a nyitó teszten, a Red Bull pedig két éve részt sem vett az első tréningen. A címvédő Red Bull rutinos mérnöke, Adrian Newey ennek ellenére úgy érzi, a Mercedes nem kizárólag a fejlesztési idő optimalizálása érdekében halasztotta későbbre az új autó debütálását.

"Azt feltételezem, hogy valamit rejtegetni akarnak a konkurencia elől, valami olyasmit, amit viszonylag gyorsan le lehetne másolni. Különben nem igyekeznének ennyire, hogy titokban tartsák" - mondta Newey a Sport Bildnek.

A következő tesztet február 21. és 24. között rendezik a barcelonai aszfaltcsíkon. A vonalvezetés jellege miatt itt valószínűleg tisztább képet kapnak a csapatok az autójuk teljesítményéről, mint Jerezben.