Vágólapra másolva!
Szerinte a forradalom kitörésének első évfordulóján csak "néhány kölyök" került összetűzésbe a hatóságokkal, ezért nem lát rá okot, hogy a Forma-1 ne térjen vissza a közel-keleti országba.

Bahreinben újabb zavargások törtek ki a "Düh napján", a forradalom első évfordulóján, és a versenynaptárban április 22-i dátummal szereplő Forma-1-es futam megrendezését sokan politikai kérdésnek tartják, Bernie Ecclestone azonban kijelentette, hogy a sport a tavalyi kihagyás után idén visszatér a közel-keleti országba.

"Úgy tervezzük, hogy elmegyünk. Mindig azt mondtam, ha lesz bármilyen dráma, arra a Düh napján kerül sor" - nyilatkozta a The Telegraphnak. "Akkor történhetett volna valami. De úgy tűnik, mindenki biztos benne, hogy két hónap múlva már nem lesz semmi probléma."

"A csapatok a legkevésbé sem aggódnak. Nyugodtnak látszanak afelől, hogy minden a legnagyobb rendben fog lezajlani. Tavaly egyértelműbb volt, hogy nem szabad odamennünk, ám azóta sok változás történt."

Ecclestone hozzátette, hogy tudomása szerint kedden "csak néhány kölyök került összetűzésbe a rendőrséggel." Noha brit képviselők egy csoportja nyíltan a Bahreini Nagydíj ellen, egy másik pedig mellette foglalt állást, Ecclestone kijelentette, hogy nem ez alapján fognak dönteni a verseny sorsáról.

"Mindig politikamentes sport voltunk" - mondta. "Akármilyen döntést hozunk majd, kizárólag a biztonsági szempontokat fogjuk mérlegelni hozzá."