Vágólapra másolva!
Jean-Eric Vergne szerint a jerezi teszt biztatóan alakult a Red Bull kistestvére számára.

Az előszezon első, jerezi tesztje alapján még maguk a csapatok sem tudják kibogozni az erőviszonyokat, de Jean-Eric Vergne úgy véli, a Toro Rosso az eddig látottak alapján a középmezőny elejébe tartozik.

A Red Bull kistestvére a négy nap alatt 1399 km-t tett meg a spanyolországi pályán, ami a többi csapathoz képest átlagos eredménynek számít, míg az időeredmények alapján hatodikak lettek, alig egy tizedmásodperccel elmaradva a McLaren mögött.

"Szerintem Jerezben bebizonyosodott, hogy jó alapokkal rendelkezünk, eddig mi tűnünk az egyik legerősebb csapatnak a középmezőnyben" - mondta Vergne. "Valószínűleg erősek leszünk. A négy nap tényleg jól alakult az egész csapat számára, miután már a tél is remekül sikerült. Nem akadt semmilyen nagy problémánk, úgyhogy rengeteg a pozitívum, és alig van negatívum."

Azt ugyanakkor Vergne is elismerte, hogy a jövő heti teszt részletesebb képet festhet az istállók sorrendjéről. "Barcelona természetesen más lehet - Jerezben meglehetősen hideg volt, az aszfalt felülete elég durva, és azon a pályán sohasem versenyzünk" - magyarázta. "A barcelonai sok szempontból érdekesebb teszt lesz, de bízom benne, hogy az autónknak köszönhetően ott is eredményes hét vár ránk."

Vergne szerint a Toro Rossónak nem fog hátrányt jelenteni, hogy tavaly óta mindkét versenyzőjét lecserélte, ezért idén két újonccal kell boldogulnia.

"Azt gondolom, ha úgy dolgozom, ahogy kell - tehát újonc létemre nagyon keményen -, ez nem okozhat gondot" - mondta a francia, aki Daniel Ricciardo csapattársa lesz. "Ma már nem annyiról szól a történet, hogy elég egy gyors autó. Jól kell fejleszteni is a szezon folyamán, és szerintem mi képesek leszünk erre."