Vágólapra másolva!
Megerősítették, hogy a csapat új autóját, a W03-at a barcelonai teszt nyitónapjának reggelén leplezik le.

Az élcsapatok közül már egyedül a Mercedes nem rukkolt elő 2012-es autójával. A Hispaniával és a Marussiával ellentétben ők nem egy késedelem miatt csúsztak két hetet a többiekhez képest, hanem azért, mert szándékosan ki akarták tolni a fejlesztési időt. Ettől a megoldástól azt remélik, hogy kidolgozottabb alapokon nyugvó autóval vághatnak neki a tesztelésnek - ugyanakkor mindössze nyolc napjuk lesz rá a pályán, hogy felkészüljenek a március 18-án kezdődő szezonra.

Kedden megerősítették, hogy az új W03-at február 21-én, azaz a barcelonai teszt nyitónapján, reggel 8 óra 20 perckor leplezik le mostanában tipikusnak számító körülmények között, felhajtás nélkül: egyszerűen kitolják majd a garázs elé. Az autó tesztelését aznap, vagyis kedden Michael Schumacher kezdi meg, aztán csütörtökön ismét ő vezethet, míg Nico Rosberg szerdán és pénteken ismerkedhet a W03-mal.

A tavalyi konstruktőri összetett 4. helyén végző Mercedes erre az évre azt tűzte ki célul, hogy megnyerjék első nagydíjukat - egyelőre ők sem tartják valószínűnek, hogy beleszólhatnak a vb-címért folytatott küzdelembe.