Vágólapra másolva!
A hírek szerint a Caterham fizetős versenyzőkkel tárgyal, de Jarno Trulli bízik benne, hogy 2012-ben is a csapatnál versenyezhet.

Bár tavaly szeptemberben Jarno Trulli egy évvel meghosszabbította 2011 végén lejáró szerződését az - akkor még Lotus néven induló - Caterhammel, az elmúlt hónapokban rendszeresen felröppenek olyan híresztelések, hogy az olasz helyét egy fizetős versenyző veheti át. Sokáig a Renault-tól távozó Vitalij Petrov nevét emlegették, most pedig a Caterham új tesztpilótája, Giedo van der Garde veszélyezteti Trulli állását.

A hírek szerint jelentős anyagi támogatással érkező van der Garde az elmúlt három szezonban a GP2-ben versenyzett, tavaly az ötödik helyen végzett a bajnokságban. A holland február elején csatlakozott a Caterhamhez, a jerezi teszt harmadik napján pedig már autóba is ülhetett - egy nappal korábban, mint Trulli.

A 37 éves olasz elmondta, tisztában van vele, hogy a Forma-1-es csapatok többsége pénzügyi problémákkal küszködik, ő azonban úgy érzi, "biztonságban van" a szerződése. "A csapatok pontos anyagi helyzetéről nem tudok nyilatkozni, csak azt tudom, hogy szponzorok és fizetős versenyzők után kell nézniük. Jelenleg annyit mondhatok, hogy szerződésem van a csapattal, és tesztelni fogok" - nyilatkozta az Autosportnak. "Ha máshogy alakul, remélem, valaki a csapatból időben értesít engem, de eddig nem volt róla szó."

Trulli annak sem tulajdonít nagy jelentőséget, hogy Heikki Kovalainen két napig tesztelhetett, és van der Garde is előbb próbálhatta ki az új autót, mint ő. "Az utolsó pillanatban szerződtették le, és a csapat számára fontos volt, hogy a tesztpilótánk szerezzen némi tapasztalatot, ezért vezethette az autót" - magyarázta Trulli, aki 2010 óta az istálló tagja, és az elmúlt két idényben alaposan elmaradt csapattársától.