Vágólapra másolva!
Bár a jerezi teszthét utolsó napján Sebastian Vettel egy elektronikai probléma miatt fél napig nem tudott tesztelni, a német mégsem csengeti a vészharangot.

A 2011-es évet a Red Bull Racing és Sebastian Vettel úgy nyerte meg, hogy az RB7-esnek szinte egész évben nem volt komolyabb műszaki problémája. Ehhez képest az évad első tesztnapjai közül az utolsó úgy ért véget, hogy Vettel fél napig nem tudott kihajtani a pályára, mivel egy elektronikai problémát nem sikerült megoldani.

A kétszeres világbajnok azonban nem aggódik, az első benyomásai nagyon pozitívak az RB8-cal kapcsolatban, nem szabad elfelejteni, hogy még a tesztelés elején tartanak.

"Ez az egész arról szól, hogy kipróbáljunk különböző dolgokat, hogy jól érezzem magam az autóban. Amire a legtöbbet kell összpontosítanunk, az a sebesség. Azt gondolom, hogy egy gyors autót megbízhatóvá lehet tenni, de abban már nem vagyok biztos, hogy egy megbízható autót gyorssá lehet változtatni."

Vettel úgy gondolja, hogy a teszt pozitív benyomásai egyértelműen meghaladták a negatívumokat, a csapat sem aggódik túlságosan.

"Teljesen normális, hogy előjön egy hiba, elvégre erre valók a tesztnapok. A mai napon volt egy kis problémák, de képesek voltunk orvosolni. A biztonság kedvéért kicseréltük a motort, de mint mondtam: jobb, ha ezek most jönnek ki, mintha később a versenyeken."