Vágólapra másolva!
A jerezi bokszutcában kedd reggel bemutatták a Williams 2012-es autóját. Az FW34-essel a csapat feledtetné a tavalyi pocsék idényt.

Soha nem volt még olyan rossz éve a Williamsnek, mint tavaly, a csapat mindössze öt megszerzett ponttal a konstruktőri bajnokság kilencedik helyén zárt. Alapos átszervezések után (az idei autó fejlesztését már Mike Coughlan irányította technikai igazgatóként) pilótafronton is történt változás, a veterán Rubens Barrichellónak mennie kellett, helyére honfitársát, a vastag pénztárcával érkező Bruno Sennát ültették. Csapattársa, Pastor Maldonado is erős szponzorháttérrel rendelkező pilóta, a Williamsnél azonban most a túlélés a cél, másféle igazolásokra nem igazán volt lehetősége a csapatnak.

Hasonlóan a riválisok többségéhez, az új Williams orra is lépcsős, elegáns, karcsú hátsó részét jól kiemeli a sötétkék-fehér tesztfényezés. Az idén újra Renault-motorokkal indul a csapat, ez a páros 1989 és 1997 között szép sikereket ért el, négy egyéni és öt konstruktőri bajnoki cím mellett 63 futamgyőzelem volt a termés.

"Nyugodtan mondhatjuk, hogy a Williams ma új kezdet elé néz" - mondta Frank Williams csapatfőnök. "Új az autó, újak a pilóták, új a motor és még a csapatvezetés is kicserélődött. Néhány új partner is csatlakozott hozzánk az elmúlt hónapokban, szeretném megragadni az alkalmat, hogy hivatalosan is köszöntsem őket. Jól sikerült télen vagyunk túl, felkészültnek és erősnek érezzük magunkat a harcra."

Forrás: Williams

"Örülök, hogy újra a Williamsszel versenyezhetek" - szólt Pastor Maldonado nyilatkozata. "Hiszek az FW34-esben és a Renault-motorban, nagy reményekkel vágok neki az előttünk álló versenyeknek. Nagyon fontos lesz, hogy az első pillanattól az utolsóig fejlesszük az autót, ezen a területen - egy év tapasztalattal a hátam mögött - már sokkal többet tudok segíteni."

"Nagyon izgatott vagyok, hogy a Williamsszel itt lehetek Jerezben" - mondta a friss igazolás Bruno Senna. "Ez az első előszezoni tesztprogramom, amióta a Forma-1-ben vagyok. Nagyon motivált vagyok, alig várom, hogy kemény munkával segíthessem a csapatot. Remélem, hogy sikeres teszthónap áll előttünk, és a lehető legfelkészültebben utazhatunk a melbourne-i szezonnyitóra."