Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen már hétfőn megtette első köreit az új Lotusszal Jerezben. A finn pilóta rendszerellenőrzéseket végzett, csak első és második fokozatban használta az autót.

Elégedetten szállt ki az új Lotusból hétfőn Kimi Räikkönen, a finn pilóta 22 kört tett meg az E20-assal Jerezben. Räikkönen hivatalosan rendszerellenőrzéseket végzett alacsony sebességgel, csak első és második fokozatban használta az autót. Az igazi tesztelés kedden kezdődik a raliból visszatért versenyző számára, a hivatalos rajt után teljes sebességgel is kipróbálhatja új versenyautóját.

Noha Räikkönen csak kocogott a Lotusszal, az első benyomásai jók voltak az autóról. "Nagyszerű versenypályán látni az E20-ast, még jobb beülni a kormánya mögé" - mondta Räikkönen a nap végén. "Mindig bosszantó, ha egy új autóban ülve nem hozhatjuk ki belőle a maximumot, de szerencsére a következő két napban lesz erre lehetőségem."

Forrás: Lotus

"Az első benyomásaim jók, kényelmesen elférek az autóban, első és második fokozatban jól viselkedik. Meglátjuk, mire képes ma!"

Kihasználva a reklámfilmforgatásokra tett engedményeket, a Sauber is pályára vitte hétfőn a C31-est, Kamui Kobajasival a kormány mögött. "Sokat nem tudok mondani az autóról, mert ez csak forgatási nap volt, bemutatógumikkal" - magyarázta a japán. "Minden rendszer kifogástalanul működött, nagyszerű érzés volt visszaülni az autóba. Alig várom, hogy elkezdődjön a normális tesztelés!"