Vágólapra másolva!
A Forma-1-es csapatfőnökök szerint ugyan aggasztó a helyzet Bahreinben, de bíznak a Nemzetközi Automobil Szövetségben. Ha az FIA azt mondja, lesz verseny, ők utaznak.

Tavaly elmaradt a Forma-1-es szezonnyitó Bahreinben, az országban uralkodó helyzet lehetetlenné tette, hogy biztonságosan meg lehessen rendezni a versenyt. Stabilnak az idén sem nevezhető a politikai helyzet, rendszeresek a demonstrációk, arról azonban egyelőre nincs szó, hogy most is törlik a versenyt. 2012-ben a naptár negyedik helyén szerepel Bahrein.

A csapatfőnökök szerint nem kétséges, hogy aggasztó a szituáció Bahreinben, ugyanakkor bíznak az FIA helyzetértékelésében, ezért elfogadják a nemzetközi szövetség versenyrendezésről szóló döntését, legyen az bármilyen is. "Azt hiszem, mindenki, az FIA-t és a kereskedelmi jogok tulajdonosát is ideértve, aggódik a bahreini helyzet miatt" - mondta a Sauber vezérigazgatója, Monisha Kaltenborn.

"Ugyanakkor mi, mint a Sauber F1, nem vagyunk abban a helyzetben, hogy jól meg tudjuk ítélni a kilátásokat. Bíznunk kell az FIA-ben és a kereskedelmi jogok tulajdonosában, akik dönthetnek erről. Ha azt mondják, helyes, ha odamegyünk, akkor mi ott leszünk."

Forrás: AFP

"Versenyezni akarunk, mégpedig a világ minden olyan pontján, ahol szívesen látnak minket. Bahrein ezeknek a helyeknek az egyike" - fogalmazott Eric Boullier, a Lotus csapatfőnöke. "A bahreini politikai helyzetről az FIA-nek kell megítélnie, hogy biztonságos-e. Ez nem egyszerű feladat, várjuk az FIA visszajelzését."

"Ha minden rendben van, ott a helyünk Bahreinben" - foglalt állást Gerard Lopez, a Lotus tulajdonosa is. "Rossz lenne az F1-nek, ha politikai célokra használnák fel, úgyhogy ha mindent megtettek az országban az F1 fogadására, igenis oda kellene mennünk."