Vágólapra másolva!
Jaime Alguersuari még decemberben is úgy tudta, hogy idén a Toro Rosso pilótája lesz, emiatt egy jó ajánlatot utasított vissza. A spanyol neheztel a Red Bullra.

Az idei szezonnak teljesen új felállással vág neki a Toro Rosso, Sébastien Buemi és Jaime Alguersuari helyére a Jean-Eric Vergne, Daniel Ricciardo duót ültette a Red Bull. Alguersuari a téli tesztszezon rajtjának apropóján elmesélte, hogyan rúgták ki, és hálás ugyan a Red Bullnak az eddigi támogatásért, de menesztését kicsit zokon vette.

"December 13-án, amikor a Red Bull Racing közölte velem, hogy már nem vagyok a család tagja, azt mondtam, nem fogom elítélni őket, nem érzem magam áldozatnak és nem történt tragédia" - nyilatkozta Alguersuari, aki valószínűleg a Mercedes GP tartalékosa lesz idén. "Egy dolgot mégis mondanék: ártottak nekem és ez teljesen szükségtelen volt."

"A Brazil Nagydíj hétvégéjén szóban azt mondták nekem, hogy 2012-re is biztos a helyem. Mivel azt állították, hogy maradok, visszautasítottam egy nagyon jó ajánlatot. A Toro Rosso még december 11-én is elküldött egy PR-rendezvényre Madridba, a Cepsa központjába, ahol egy nagyon jól megírt szöveg alapján a Toro Rosso, a Cepsa és saját 2012-es jövőmről kellett beszélnem."

Forrás: Red Bull
Forrás: Red Bull

Alguersuarinak és Bueminek is mennie kellett

"Két nappal később kaptam a hírt, hogy nem számítanak rám többé. Két telefonhívás volt, egyik sem tartott tovább két percnél. Sem én, sem más nem fogja soha megérteni, hogy miután nagyjából teljesítettem a csapat által kitűzött elvárásokat, javítottam 2010-es eredményemen, és megvertem a csapattársamat, miért december legvégén kellett közölni a hírt, amikor már nem volt idő jó helyet találni 2012-re."

A döntést elsősorban a Red Bull utánpótlásprogramját irányító Helmut Marko hozta meg, aki szerint Alguersuari és Buemi nem eléggé nyerő típusok. "A Toro Rossót azért hoztuk létre, hogy a fiatal pilótáknak adjunk esélyt a bizonyításra" - mondta korábban Marko. "Alguersuarinak és Bueminek három évük volt, nem láttunk esélyt a további fejlődésükre. Mindketten jó pilóták, de számunkra ez nem elég. Mi nyerteseket akarunk."