Vágólapra másolva!
Az FW34-et filmforgatás címén járatták be egy spanyolországi tesztpályán.

Bár az új Williamst hivatalosan csak az előszezon első tesztnapjának reggelén, február 7-én mutatják be egy fotózás keretében, a csapat csütörtökön már ki is próbálta az autót egy spanyolországi tesztpályán, a Barcelonától délnyugatra fekvő IDIADA-ban.

Az FW34-et a Williams finn tesztpilótája, Valtteri Bottas járatta be, erősítették meg a GPUpdate.net-nek. A szabályok ugyan az egyenesfutási próbákat leszámítva nem engedik meg a privát tesztelést, de "promóciós céllal" lehetővé teszik, feltéve, hogy bemutatógumikat használnak hozzá. A csapatok ezért reklámfilmforgatás címén szokták bejáratni új autóikat, ami arra elég nekik, hogy már az éles tesztelés kezdete előtt ellenőrizzék az alapvető rendszerek - motor, váltó, elektronika, hidraulika, hűtés - rendeltetésszerű működését.

A Ferrari is ezt tervezte péntekre, a fioranói havazás miatt azonban kénytelen volt letenni a tervéről. A McLaren a hétvégén szintén tesztpilótájával, Oliver Turvey-vel a volánnál fogja bejáratni szerdán leleplezett autóját, az MP4-27-et.