Vágólapra másolva!
A felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést kapott Adrian Sutil a tegnapi ítélethirdetés után azt nyilatkozta, időre van szüksége, hogy átgondolja a dolgait.

Kedden, a tárgyalás második napján a müncheni bíróság meghozta az ítéletet Adrian Sutil ügyében: a 29 éves németet súlyos testi sértésért tizennyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, 200 ezer eurót pedig jótékonysági szervezeteknek kell befizetnie. Sutil még a tavalyi Kínai Nagydíj után, egy sanghaji szórakozóhelyen sebesítette meg a Lotus társtulajdonosát, Eric Lux nyakát egy pezsgőspohárral.

A pilótának jelenleg nincs érvényes szerződése egyetlen csapattal sem, helyére a Force India még korábban Nico Hülkenberget szerződtette. Utolsó esélye a Williams lehetett volna, de oda meg Bruno Sennát vették fel Rubens Barrichello helyére.

"Talán szükségem van egy kis időre" - idézte a németet a Reuters az ítélethirdetés után. "Talán valami teljesen mást fogok csinálni, és gondolkodni fogok a dolgaimról, békés körülmények között" - tette hozzá. "Legalább megráztam Mr. Lux kezét. Ez jó dolog" - fejezte be a német.

Forrás: Frank Leonhardt/AFP