Vágólapra másolva!
Többek között a menedzsment átszervezésével próbálja elérni a Lotus-Renault, hogy 2015-ben már a világbajnoki címért küzdhessenek.


Változások történtek a Lotus menedzsmentjében: a tavaly még Renault néven induló istálló két pozícióba nevezett ki új szakembereket. A vezető üzemmérnök Thomas Mayer lett, Patrick Louis helyét veszi át, akit vezérigazgatóvá léptettek elő. Mindketten a 2010-ben kinevezett csapatfőnök, Eric Boullier mellett fognak dolgozni.

"Thomas több mint tizenöt éves tapasztalattal érkezik hozzánk. Rendkívül nagy tudással rendelkezik az olyan műveletek terén, mint a termelés, a logisztika és a szervezés" - dicsérte Mayert a Lotus elnöke, Gerard Lopez, aki szerint a vezetőség átszervezése fontos lépés lehet annak érdekében, hogy a csapat ismét sikeres legyen. Az enstone-i istálló elődei összesen négy világbajnoki címet nyertek: a Benettonnal Michael Schumacher diadalmaskodott 1994-ben és 1995-ben, majd 2005-ben és 2006-ban Fernando Alonso győzött a Renault-val.

"Ezeket az intézkedéseinket a céljaink elérése érdekében hoztuk. A 2015-ös és a 2016-os szezonban a világbajnoki címért szeretnénk harcolni, hogy büszkén vihessük tovább az 1994-95-ös, és 2005-06-os szezonok örökségét" - jelentette ki Lopez.