Vágólapra másolva!
Megkezdődött Sutil pere a müncheni bíróságon. Eric Lux, akinek megvágta a nyakát, személyes bocsánatkérést követel tőle.

Hétfőn a müncheni bíróságon megkezdődött Adrian Sutil pere, akit azért vádolnak súlyos testi sértéssel, mert a tavalyi Kínai Nagydíj után, egy sanghaji szórakozóhelyen megvágta Eric Lux nyakát egy pezsgőspohárral. A Reuters szerint a Force Indiától a tavalyi szezon után menesztett Sutil a tárgyalás első napján sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.

"Mindent megtettem, hogy rendezzem a nézeteltérésünket" - mondta. "Borzasztóan sajnálom a történteket. Nem akartam, hogy így végződjön a dolog."

Lux - a Lotus-Renault anyacégének, a Genii Capitalnek a társtulajdonosa - olyan súlyosan megsérült, hogy több öltéssel kellett összevarrni a nyakát. Most azt mondta, személyes bocsánatkérést követel Sutiltól, akitől elvárta volna, hogy meglátogassa luxemburgi otthonában. "Egy egyszerű telefonhívás nem elég" - jelentette ki.

A tárgyaláson tanúskodnia kellett volna Sutil barátjának, a sanghaji incidensnél jelen lévő Lewis Hamiltonnak is, ő azonban az új McLaren szerdán esedékes bemutatója miatt nem ért rá. A per folytatódik kedden is, amikor várhatóan sor kerül az ítélethirdetésre.