Vágólapra másolva!
A Yamimoto nevű céggel kötött megállapodás után a Hispania alkalmazottjai idén elektromos kerékpárokkal közlekednek majd a paddockban.

Különleges újítást vezet be idén a Hispania: a nagydíjhétvégéken ezentúl elektromos kerékpáron fogják megtenni a rövidebb távokat . Az istálló az elektromos járművek gyártására specializálódott spanyol cég, a Yamimoto termékeit használja majd, amely a Hispania számára egy külön modellt tervez.

"A Yamimotóval kötött szerződésnek köszönhetően a HRT úttörő lesz a Forma-1-ben, hiszen a Yamimoto alternatív energiát használó, elektromos kerékpárjain fogunk közlekedni a nagydíjhelyszíneken, és azokon kívül is" - olvasható a Hispania által kiadott hivatalos közleményben.

A csapat üzleti igazgatója, Oscar Leyva úgy véli, az elektromos biciklik rendkívül hasznosak lehetnek, hiszen a csapat tagjainak a tesztek és nagydíjak során számos alkalommal kell rövidebb távokat leküzdeniük. "A Yamimoto által kínált megoldás nem csak kényelmes és praktikus. Az istállónk filozófiájába jól beleillik ezzel az innovatív spanyol vállalattal kötött együttműködés, a mi cégünket is megerősítheti."