Vágólapra másolva!
A Red Bull utánpótlás-programjának legújabb reménysége, Carlos Sainz Jr. a héten már az F1-es szimulátort is tesztelheti. Mark Webber örül, hogy a téli szünet után újra elkezdhette a munkát.

Miután a 2012-es szezonra Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne is szerződést kapott a Toro Rossótól, a Red Bull által támogatott fiatal versenyzők közül a kétszeres ralivilágbajnok Carlos Sainz fia lehet a következő, aki a Forma-1 közelébe kerül.

A 17 éves Carlos Sainz Jr. 2011-ben a Formula Renault 2.0-ás bajnokság második helyén végzett, idén pedig a brit Forma-3-ban indul a széria egyik legsikeresebb csapatánál, a Carlinnál. Érdekesség, hogy az elmúlt néhány évben Ricciardo és Vergne is hasonló utat járt be: az ausztrál 2009-ben, a francia 2010-ben lett a brit F3 győztese, egy évvel később pedig mindketten a World Series by Renault (WSR) sorozat második helyén végeztek. A Toro Rossótól a tavalyi szezon után menesztett Jaime Alguersuari 2008-ban diadalmaskodott a brit Forma-3-ban.

A Marca információi szerint Sainz a hét második felében kipróbálhatja a Red Bull F1-es szimulátorát is, amivel az elmúlt napokban Mark Webber is újra tesztelt a hosszú szabadsága után. Az idényzáró Brazil Nagydíj megnyerését követően Webber hazarepült Ausztráliába, majd január elején tért vissza Európába. A csapat bázisát a hét elején látogatta meg először, és elárulta, először furcsa érzés volt beülni a szimulátorba.

"Végül elég hamar belerázódtam" - nyilatkozta a Red Bull hivatalos honlapjának. "Jó érzés volt, hogy újra elkezdhettem a munkát. Most az a célunk, hogy rájöjjünk, hogyan tehetnénk minél jobbá és gyorsabbá az új autót."

A február 7-én kezdődő jerezi teszt első két napján Webber vezetheti majd az új RB8-at, mielőtt Sebastian Vettel veszi át tőle a kormányt.