Vágólapra másolva!
Bár a feleségének állítólag azt ígérte, nem fog oválon versenyezni, a jövő héten mégis kipróbálja barátja, Tony Kanaan autóját Rubens Barrichello.

A SPEED TV és az AP értesülései szerint Rubens Barrichello jövő hétfőn és kedden a floridai Sebringben kipróbálja egy IndyCar-csapat, a KV Racing Technology autóját, amelyet tavaly barátja és honfitársa, Tony Kanaan, valamint Szato Takuma és Ernesto Viso vezetett.

Barrichello 322 nagydíjon állt rajthoz, ezzel ő a Forma-1 történetének legrutinosabb versenyzője. Idén azonban állás nélkül maradt, mert a Williams az erősebb szponzori háttérrel rendelkező Bruno Sennát ültette a helyére. Miután Dan Wheldon tavalyi halálos balesete elrettentő példa volt, Barrichello állítólag megígérte feleségének, Silvanának - aki egyébként egy korábbi IndyCar-pilóta, Felipe Giaffone unokahúga -, hogy nem fog oválpályán versenyezni.

Most ennek ellenére ül be a KV autójába. A héten már átesett az üléspróbán is a csapat gyárában. Érdekes egybeesés, hogy Barrichello idén májusban lesz 40 éves, és Nigel Mansell ugyanennyi idős volt, amikor az F1-nek hátat fordítva átköltözött a tengerentúlra, ahol még abban az évben az IndyCar (pontosabban a Champ Cars) bajnoka lett.

Forrás: Williams

Barrichello az F1-ben 14 pole pozíciót szerzett, és 11 nagydíjat nyert, utolsó győzelmét a Brawn GP-vel aratta a 2009-es Olasz Nagydíjon. A mezőnyben hivatalosan már csak a sereghajtó Hispania egyik pilótaülése szabad, ezért valószínűtlen, hogy folytatni tudja a pályafutását - hacsak nem lesz a Williams tartalékosa.