Vágólapra másolva!
Francois Fillon zöld utat adott a 2013-as Francia Nagydíjnak, így megkezdődhetnek a tárgyalások Bernie Ecclestone-nal.

Az RMC Sports című francia honlap információ szerint már semmi akadálya nincs, hogy megkezdődjenek a tárgyalások a Francia Nagydíj visszatéréséről. A futam létrejöttét támogató miniszterelnök, Francois Fillon ugyanis "zöld utat adott" az F1-es projektnek, és állítólag már Bernie Ecclestone-nal is folytattak megbeszéléseket, bár egyelőre nem hivatalos formában.

A futamot Le Castellet-ben, a Paul Ricard versenypályán rendeznék, melynek előző változata a hetvenes és nyolcvanas években már számos F1-es futamnak adott otthont. Az RMC úgy tudja, Var megye - itt található Le Castellet - képviselői már beleegyeztek a nagydíj visszatérésébe, a szomszédos Alpes-Maritimes megyével viszont további megbeszélésekre lesz szükség.

Az RMC a Renault-t is szoros kapcsolatba hozta a futammal, az együttműködés részleteit azonban nem fejtették ki. A Francia Nagydíjat gazdasági okokból csak kétévente rendeznék meg, a tervek szerint évenkénti váltásban az anyagi problémákkal küzdő belga versennyel. Arról egyelőre nincs hír, hogy a belgák mit szólnak a tervekhez.