Vágólapra másolva!
Jövő hétfőn kellene tanúvallomást tennie Adrian Sutil perében, de egyéb elfoglaltságaira hivatkozva kimentette magát.

Lewis Hamilton az ügyvédjén keresztül értesítette a müncheni bíróságot, hogy más elfoglaltságai miatt nem tud tanúvallomást tenni a barátja, Adrian Sutil ellen indított per január 30-i nyitónapján.

A McLaren versenyzőjét azért kérték fel tanúskodni, mert jelen volt, amikor Sutil a tavalyi Kínai Nagydíj után, egy sanghaji bárban összeszólalkozott a Genii Capital társalapítójával, Eric Luxszal, akit egy pezsgőspohárral megsebesített a nyakán. Noha a német azt állítja, véletlen baleset történt, csak a pezsgőt akarta Luxra önteni, áldozata feljelentette, ezért most súlyos testi sértés címén folyik ellene eljárás.

A BBC értesülései szerint Hamilton ügyvédje közölte a bírósággal, hogy a brit szeretne együttműködni a hatóságokkal, de a kérdéses időpontban nem ér rá, mivel a McLaren új autóját alig két nappal később mutatják be. A Telegraph pedig úgy tudja, Hamilton nem is kapott formális idézést, hanem magától jelentkezett a bíróságon, hogy tanúskodni szeretne.

Elképzelhető, hogy Hamilton távolléte miatt új időpontot keresnek a tárgyaláshoz, de az sem kizárt, hogy lefolytatják nélküle.