Vágólapra másolva!
Úgy véli, a politikai helyzet ott a legstabilabb a régióban. A két spanyolországi versenyt felváltva rendezné meg, de Valencia és Barcelona hallani sem akar erről.

Hiába szerepel a Forma-1 hivatalos versenynaptárában is a Bahreini Nagydíj, sokan úgy vélik, egyelőre nem szabadna megrendezni, mert az országban a tavalyi arab tavasz óta továbbra sem álltak helyre a normális politikai viszonyok. Néhány emberi jogi szervezet is tiltakozott a verseny ellen, mondván, a kormányzat még mindig elnyomja a demokratikus törekvéseket, Bernie Ecclestone szerint azonban alaptalanok az aggodalmak.

"Mindenki a világnak arról a részéről beszél, holott a régióban éppen Bahreinnel van a legkevesebb probléma" - mondta a Salzburger Nachrichtennek. Ezért meg van győződve róla, hogy miután a futam tavaly elmaradt, idén már nincs akadálya a megrendezésének.

A két spanyolországi verseny közben anyagi problémákkal küszködik, ezért felmerült, hogy Barcelona és Valencia csak kétévenként, felváltva lássa vendégül a mezőnyt. Ezt az ötletet Ecclestone is nyíltan támogatja, de most elárulta, hogy "a spanyolok tárgyalni sem akarnak róla. Pedig nem kellene két futamot rendeznünk ott."

Hozzátette, hogy az sem jelentene problémát, ha mindkét helyszín kiesne a körforgásból. "Akár ma le tudnánk szerződni öt új promóterrel. A kereslet óriási" - állította. "Mexikóban például nagyon érdeklődnek. Ha még több verseny lenne, az nekünk és a csapatoknak is pénzbe kerülne, hiszen nekik alighanem meg kellene duplázniuk az alkalmazottaik létszámát. Valamilyen megoldást azonban biztosan tudnánk találni."