Vágólapra másolva!
Nem szeretné, ha Sebastian Vettel idén is olyan kényelmesen elsétálna a világbajnoki címmel, mint tavaly. Szerinte végre a Mercedes is nyer majd futamot.

Bernie Ecclestone reméli, hogy idén nem folytatódik a Red Bull két éve tartó uralma, amely tavaly már odáig fajult, hogy Sebastian Vettel öt fordulóval a szezon vége előtt megnyerte a világbajnokságot.

A Salzburger Nachrichten kérdésére, hogy szerinte megismétlődik-e ez a bravúr, Ecclestone - aki egyébként nem leplezi a Vettel iránti rokonszenvét - azt felelte: "Bízom benne, hogy nem! Az nyilvánvaló, hogy a Red Bull erős marad. Sokkal jobban szeretném, ha csak az utolsó futamon dőlne el a cím sorsa. Bár az is igaz, hogy a tévénézőket inkább az egyes versenyek, mint a világbajnoki küzdelem feszültsége érdekli."

2010-ben még négyen harcoltak a végső győzelemért, köztük a Red Bull másik pilótája, Mark Webber, aki azonban tavaly már nem tudta tartani a lépést Vettellel: mindössze egy futamot, a brazíliai idényzárót nyerte meg, miközben csapattársa tizenegyszer diadalmaskodott. Ecclestone reméli, hogy az ausztrál idén visszavág.

Forrás: Red Bull

"Nem szeretném, hogy a Red Bull ismét fölényesen uralja a pályát, de félek tőle, hogy mégis úgy lesz" - mondta. "Éppen ezért Mark Webber a reményem. Idén alkalma lesz sokkal látványosabban kamatoztatni a tehetségét."

Az előző szezonban a McLaren hat győzelmet is aratott, a Ferrari viszont csupán egyet, a Mercedes pedig még a dobogón sem állt. Ecclestone tőlük is jelentős fejlődésre számít. "Meg lennék lepve, ha a Mercedes idén sem nyerne versenyt" - jelentette ki. "Ami a Ferrarit illeti, csak remélni tudom, hogy jelentősen előrelépnek majd. (Fernando) Alonso szupertehetséges, ezért tökéletes autót érdemelne."

A Red Bull egyébként hétfőn bejelentette, hogy február 7-én, amikor Jerezben megkezdődik az előszezoni tesztelés, Webber próbálhatja ki elsőként a csapat új autóját, az RB8-at. Vettel a teszt harmadik és negyedik napján vezethet majd.