Vágólapra másolva!
A betöltésére a holland Giedo van der Garde a legesélyesebb. A kis csapatnak új IT-partnere van.

Miután a Williams bejelentette, hogy Bruno Sennát igazolta le Pastor Maldonado mellé, már csak egy szabad hely maradt a mezőnyben: a Hispaniánál. Bár Tonio Liuzzinak papíron érvényes szerződése van a sereghajtó csapattal, ő maga sem biztos benne, hogy maradhat. A Marca értesülései szerint a Hispania nem kevesebb, mint hatmillió eurót kér a pilótaülésért.

A spanyol lap úgy tudja, az állás betöltésére szponzori hátterének köszönhetően Giedo van der Garde a legesélyesebb. A 26 éves holland az utóbbi három szezont a GP2-ben töltötte, tavaly az 5. helyet szerezve meg az összetettben, de régóta ismert az F1-ben is, 2007-ben és 2008-ban ugyanis 12 napot tesztelt a Super Aguri, a Spyker, a Force India és a Renault színeiben. "Még a jó hírekre várok" - mondta a De Telegraaf című holland lapnak kedden. "Keményen edzek, hogy minél jobb formába hozzam magam."

Liuzzi a héten elárulta, hogy a Hispaniának - amely tavaly utolsó előtti lett az összetettben - nincs együtt a költségvetése. Az istálló bevallottan spanyolosodni szeretne, december közepén leváltották a román csapatfőnököt, Colin Kollest, és a helyére Luis Pérez-Salát nevezték ki. Szerdán pedig bejelentették, hogy megállapodást kötöttek az Ermestellel, egy virtualizációra és számításifelhő-szolgáltatásra specializálódott céggel, amely a következő három évben a csapat IT-hátterét fogja biztosítani.

"A HRT még fiatal alakulat, hosszú út áll előttünk, de annak köszönhetően, hogy egy újabb innovatív spanyol vállalattal kezdtünk együttműködést, tovább növekedhetünk" - mondta Sala.