Vágólapra másolva!
Ismét zavartalanul folyik a munka a 2012-es USA Nagydíj helyszínén, a szervezők szerint pénzügyi akadálya sincs annak, hogy augusztusra elkészüljön a pálya.

Bár tavaly év végén több hétre leállt az építkezés az idén novemberben rendezendő USA Nagydíj helyszínén, úgy tűnik, a tulajdonosok végre túljutottak a nehézségeken: a pályán ismét teljes gőzzel folyik a munka, és várhatóan augusztusra el is készül a 2007 utáni első amerikai futamnak otthont adó létesítmény.

A texasi Austinban megrendezésre kerülő futam helyzete sokáig bizonytalan volt, a tulajdonosok és a promóter között fennálló nézeteltérés miatt november végén még nem volt érvényes szerződése a nagydíjnak. Ekkor már Bernie Ecclestone sem tartotta valószínűnek az esemény megvalósulását, sokak meglepetésére azonban a Motorsport Világtanács (WMSC) decemberi ülésén nyilvánosságra hozott versenynaptárban az USA Nagydíj is helyett kapott.

Miután az utolsó pillanatban sikerült biztosítani a verseny jövőjét, az építési munkálatok is folytatódhattak. A pálya vezetősége szerint a többhetes kihagyás sem akadályozza meg, hogy idejében elkészüljön a létesítmény. A Circuit of the Americas elnöke, Steve Sexton, az alelnök Bruce Knox és a kereskedelmi igazgató, Geoff Moore a héten Londonban tart megbeszéléseket Ecclestone-nal, akit az építkezés üteméről is tájékoztattak.

"A hét hat napján zajlik az építkezés. A paddock épületeit most fejezzük be, már a fő lelátót is elkezdtük építeni. Arra számítunk, hogy augusztus közepére be tudjuk fejezni a munkát" - árulta el az Autosportnak Moore.

Bár a korábbi hírekkel ellentétben a pálya csak a futam után pályázhat a 25 millió dolláros állami támogatásra, a vezetőség szerint a költségek sem állhatnak az augusztusi befejezés útjába. Az építkezés teljes költségét 350 millió dollárra becsülik, a szervezők 120 ezer néző látogatására számítanak a november közepén megrendezésre kerülő futamon.