Vágólapra másolva!
Vitantonio Liuzzi jövője továbbra is bizonytalan a Hispaniánál, az olasz szerint ugyanis nem sokat jelent, hogy van szerződése. Adrian Sutilnak még két csapatnál maradt esélye.

Annak ellenére, hogy Vitantonio Liuzzinak érvényes szerződése van a Hispaniával a 2012-es szezonra, továbbra sem lehet biztos benne, hogy az új idényben is a spanyol csapat tagja lehet. Az olasz már korábban elárulta, hogy a nyári tulajdonosváltás miatt bizonytalan a jövője az istállónál, a 2011-es szezon előtt ugyanis még a régi menedzsmenttel kötötte meg hároméves szerződését. Liuzzi most azt is elárulta, hogy a Hispania a pénzügyi nehézségei miatt nem tudja bejelenteni, ki lesz Pedro de la Rosa csapattársa.

"Jelenleg elég homályos az egész ügy" - nyilatkozta a 422race.com-nak. "A legfőbb probléma az, hogy a csapatnak nincs költségvetése. Ezért most azt próbálják megoldani, hogy elegendő pénzt szerezzenek két versenyző indításához."

"Természetesen Pedrót és engem is meg szeretnének tartani, de még várnunk kell" - tette hozzá Liuzzi, aki attól tart, hogy Hispania egy olyan versenyzőt ültet a helyére, aki több pénzzel tudja támogatni az istállót. "Jelenleg nem sokat érnek a szerződések - mindig jöhet egy sok pénzzel rendelkező fiatal versenyző, aki megvásárolja magának a helyet. Ez így működik."

Nem ez lenne az első eset, hogy Liuzzinak a szerződése lejárta előtt kell távoznia egy csapattól, a 2010-es szezon után ugyanis a Force India küldte el úgy, hogy a megállapodás még egy évig érvényes volt. A szerződések felbontása annak ellenére gyakori eset a Forma-1-ben, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) évekkel ezelőtt egy külön testületet hozott létre Contract Recognition Board néven, melynek feladata a megállapodások jogi vizsgálata, amely minden megkötött szerződésből kap egy példányt.

Könnyen elképzelhető, hogy a Force Indiától elküldött Adrian Sutil is csapat nélkül marad 2012-ben. A német Rubens Barrichellóhoz és Bruno Sennához hasonlóan a Williams ülésére pályázott, kedden azonban hivatalosan is bejelentették, hogy Senna lesz Pastor Maldonado csapattársa. Sutil menedzsere, Manfred Zimmermann elárulta, hogy ők már hetekkel ezelőtt tisztában voltak a helyzettel.

"Nem lepett meg minket a bejelentés" - nyilatkozta a Motorsport-Total.com-nak."December közepén befejeztük a tárgyalásokat a Williamsszel, mivel nem egyezett a véleményünk a feltételekről." A menedzser szerint Sutilnak még két lehetősége van arra, hogy az F1-ben maradjon, csapatneveket azonban nem említett. Sutil helyzetét nehezíti, hogy súlyos testi sértés miatt bírósági eljárás folyik ellene.