Vágólapra másolva!
Mindkét helyszín anyagi nehézségekkel küzd, ezért újratárgyalnák a versenyrendezés feltételeit.

Jelenleg Spanyolország az egyetlen, ahol évente két nagydíjat rendeznek, de egyik sincs biztonságban. Az elmúlt hónapok során ugyanis Valencia és Barcelona is jelezte, hogy az aktuális gazdasági helyzetben túl drágának tartja a versenyt.

A katalán gazdasági miniszter január elején úgy nyilatkozott: átgondolják, hogy megengedhetik-e maguknak a Forma-1-et és a MotoGP-t, hiába van 2016-ig szerződésük a Spanyol Nagydíjról. Az Európa Nagydíjnak otthont adó Valencia kormányzata pedig néhány nappal korábban jelentette be, hogy újra szeretné tárgyalni a rendezés feltételeit a jogtulajdonos Formula One Managementtel.

Noha Bernie Ecclestone attól rendszerint elzárkózik, hogy csökkentse a dollártízmilliós jogdíjakat, azt nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a két város felváltva rendezze meg a Spanyol Nagydíjat. "Ez talán jó ötlet. Lehet, hogy ezt kellene csinálniuk" - mondta a Financial Timesnak.

Ez a megoldás Németországban, Hockenheim és a Nürburgring esetében már bevált, továbbá hasonlón gondolkodik Franciaország és Belgium is. A lehetőség Ecclestone számára azért lehet vonzó, mert jövőre már az USA-ban is két futamot terveznek rendezni, s ha Valencia és Barcelona váltaná egymást, felszabadulna egy hely a versenynaptárban.