Vágólapra másolva!
Múlt heti esése után a sípcsontját kellett műteni, a beavatkozás az orvosai szerint "teljesen sikeres" volt.

Az után, hogy a múlt héten elcsúszott a jégen pietrasantai otthona közelében, a tavalyi ralibalesetéből lábadozó Robert Kubicának a múlt pénteken újabb műtéten kellett átesnie.

Az Ansa olasz hírügynökség értesülései szerint a lengyel versenyző jobb sípcsontján - amely már egy évvel ezelőtt is eltört - a mantovai Carlo Poma kórházban végezték el a beavatkozást az olasz ortopéd specialisták. A Gazzetta dello Sport úgy tudja, a kétórás műtét komplikációk nélkül zajlott, és az orvosok "teljesen sikeresnek" minősítették. Menedzsere, Daniel Morelli azt mondta, Kubicának most "csak egy kis pihenésre" lesz szüksége. Hétfőn már el is hagyhatta a kórházat, de még két-három hétig nem kezdheti el újra az edzéspőrogramját. A vizsgálatok során kiderült, hogy azért tört el újra könnyen a lába, mert tavaly óta nem indult meg benne rendesen a csontosodás.

Azt továbbra sem lehet tudni, hogy Kubica valaha visszatérhet-e a versenyzéshez. Bár a jobb keze, amelyben tavaly az idegek is roncsolódtak, állítólag visszanyerte a mozgásképességét, a vezetést még nem volt alkalma kipróbálni. December végén korábbi csapatával, a Lotus-Renault-val is lejárt a szerződése, és nem biztos, hogy adnának neki helyet, ha felépül, mert menedzsmentje és az istálló vezetése között nemrég nézeteltérés támadt visszatérésének körülményei kapcsán.