Vágólapra másolva!
A lengyelt szerdai balesete miatt újra meg kell műteni, de barátja és riválisa, Fernando Alonso így is visszavárja.

Robert Kubica visszatérése szerdán még távolabbra került, amikor olaszországi otthona közelében elcsúszott a jégen, és újra eltörte a tavaly februári ralibalesetben már megsérült jobb lábát. Friss sajtóértesülések szerint a lengyel versenyzőt a kivizsgálás után átszállították a Pietra Ligure-i kórházba, ahol egy évvel ezelőtti bukása után két hónapig kezelték, mert újabb műtétre lesz szüksége, hogy beillesszenek egy fém merevítőt a lábába.

Barátja és vetélytársa, Fernando Alonso közben elismerő szavakkal emlékezett meg róla. "Számomra Robert Kubica a legjobb versenyző" - mondta. "Beszéltem vele tegnap, a balesete után. Amikor visszatér, ami biztos nem lesz sokára, továbbra is ő marad a legjobb." Ám a kérdésre, hogy szívesen látná-e őt csapattársaként a Ferrarinál, Alonso rávágta: "Nagyon elégedett vagyok Felipe (Massával)."

Közben legutóbbi alakulata, a Lotus-Renault rövid közleményben fejezte ki együttérzését Kubicával szemben. "Robert fantasztikus bátorságról és eltökéltségről tett tanúbizonyságot tavalyi balesetét követően. Szomorúan halljuk, hogy a felépülése újabb fennakadást szenvedett" - idézték a csapatfőnököt, Eric Boullier-t. "Az egész Lotus-Renault nevében azt kívánom Robertnek, hogy mihamarabb gyógyuljon meg."

A Lotus eredetileg azzal a feltétellel akarta leigazolni Romain Grosjeant, hogy ha Kubica a szezon közben felépül, átadja neki a pilótaülését. Ám a csapat és a versenyző viszonya azóta nem alakult felhőtlenül, ezért nem egyértelmű, hogy vannak-e még terveik a lengyellel. Korábban úgy hírlett, a Ferrari is érdeklődik iránta, de éppen szerdán cáfolták, hogy tesztlehetőséget akarnak biztosítani neki. A 2012-es mezőnyben hivatalosan már csak a Williamsnél és a Hispaniánál van szabad hely, bár egyes hírek szerint Jarno Trulli helye sem biztos a Caterhamnél.