Vágólapra másolva!
A lengyel állítólag jégen csúszott el az otthona közelében, amitől a sípcsontján újra megnyílt egy már félig beforrt törés.

Robert Kubica felépülése az Autosport értesülései szerint további három héttel kitolódott, miután a lengyel versenyző elcsúszott a jégen pietrasantai otthona közelében, és újra megsérült. Kubica tavaly februárban szenvedett súlyos ralibalesetet, és a jobb karja annyira összeroncsolódott, hogy az orvosok csak hosszú műtétek sorozatával tudták megmenteni az amputációtól.

A rehabilitációja a kiszivárgó hírek szerint változó ütemben haladt, de az orvosai remélték, hogy képes lesz újra versenyezni. Mostani esése után azonban arra panaszkodott, hogy fáj a jobb lába, s miután a helyi kórházban megvizsgálták, kiderült, hogy megnyílt a sípcsontjában az a törés, amely az egy évvel ezelőtti balesetben keletkezett.

A Lotus-Renault és Kubica menedzsere között abban nem volt egyetértés, hogy a lengyel idén visszatérhet-e, ám a tesztelés kezdetére már az esés nélkül sem lett volna versenyzésre alkalmas állapotban. Úgy hírlett, a Ferrari is érdeklődik iránta, ezért tesztlehetőséget szeretne biztosítani neki, a csapatfőnök, Stefano Domenicali azonban éppen szerdán jelentette ki, hogy nem voltak vele ilyen szándékaik.

"Robert Kubica kétségtelenül nagyszerű versenyző, csakhogy súlyos sérüléseket szenvedett, és egyelőre keményen igyekszik, hogy visszatérhessen a normális életmódjához" - mondta. "Mielőtt tehát bármilyen tárgyalásra kerülne sor közöttünk, meg kell várnunk, mi lesz vele. Az ilyen sérülések nagyon lassan gyógyulnak, ezért még várjuk, hogy felépül-e, pillanatnyilag azonban nincs vele semmilyen tervünk."