Vágólapra másolva!
A mindössze 46 éves Raniero Gianotti olyanokkal dolgozott együtt, mint Rubens Barrichello és Sebastian Vettel.

A Toro Rosso 46 éves trénere, Raniero Gianotti a múlt hétvégén a barátaival biciklizett az olaszországi Urbino közelében, amikor szívrohamot kapott, és meghalt. Gianotti több mint húsz éve dolgozott az autósportban. Eredetileg az F3000-es versenyző, Marco Apicella edzője volt, majd az F1-ben a Stewart Racingnél mutatkozott be, ahol Rubens Barrichellót segítette a felkészülésben. "Nagyon elszomorodva hallottam a hírt, hogy barátom és hajdani edzőm, Raniero reggel itt hagyott minket" - írta Barrichello a Twitteren. "A Stewart GP-nél és a Ferrarinál is dolgoztunk együtt. Nyugodj békében, Raniero, hiányozni fogsz!"

Gianotti később megfordult a Toyotánál is, Jarno Trullit segítve, míg a Toro Rossónál Sébastien Buemi és Jaime Alguersuari trénere volt. Alguersuari különösen közel állt hozzá, ezért a hír hallatán elutazott Gianotti urbinói otthonába is, hogy meglátogassa az elhunyt edző özvegyét és a kisfiát.

"Számomra több volt még barátnál is, a testvérem volt" - mondta róla az As című spanyol lapnak. "Amikor bemutatkoztam az F1-ben, csak 19 éves voltam, és még egy teljes kört sem tettem meg egyetlen pályán sem. Raniero mutatott meg mindent, ő volt a támaszom. Az elmúlt három évben világszerte sok helyen laktunk együtt, az ő urbinói házától kezdve az én családom barcelonai otthonáig. Ő volt a legjobb szakember, akit ismertem. Nemcsak azért, ahogy a fizikai felkészítésünket végezte, hanem azért is, ahogy kiismerte magát a paddockban."