Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen állítja, a visszatérésével kapcsolatos híreknek semmilyen hatásuk nincs rá.

Kimi Räikkönen nemrég üléspróbán vett részt a Lotus enstone-i gyárában, a visszatérő finn pilóta teljesen felkészült a téli tesztszezon elkezdésére. Räikkönen állítja, a visszatérésével kapcsolatos felhajtás nincs hatással rá, a negatív és pozitív visszhangokat is a helyén kezeli.

"Ezeknek nincs hatásuk rám" - mondta Räikkönen. "Néha hallok értelmetlenségeket, olykor viszont egy-két pozitív dolog is a fülembe jut. A lényeg, hogy azért tértem vissza, mert ezt akartam csinálni, kaptam egy jó lehetőséget a csapattól és ezzel teljesen elégedett vagyok. Soha nem foglalkoztam azzal, hogy az emberek mit mondanak vagy gondolnak rólam, teszem a dolgomat, és amíg ez boldoggá tesz, addig mondhat akárki, akármit."

"A visszatérésemmel tele volt a sajtó és rengeteg pletykát is lehetett olvasni. Számomra a visszatérés jó dolog, remélhetőleg a csapatnak és a szurkolóknak is az lesz! Imádok mostanában a gyárban tartózkodni, nagy a nyüzsgés az új autó körül, minden egyes részleg gőzerővel dolgozik azért, hogy minden elkészüljön időben. Óriási odaadással dolgoznak az emberek, nagyszerű érzés részese lenni ennek."

Räikkönen 2009 novembere óta nem vezetett Forma-1-es autót, az elmúlt két évet a rali-világbajnokságban töltötte. Idén Romain Grosjean lesz csapattársa a Lotusnál.