Vágólapra másolva!
Az alapító Patrick Head kiszállt a Forma-1-es csapattól, és valószínűleg a névadó szponzor is távozott. Rubens Barrichello viszont ismét képben van.

Ahogy azt már korábban ígérte, Patrick Head, a Williams társalapítója, aki korábban a csapat technikai igazgatója is volt, január 1-től befejezte Forma-1-es pályafutását, és kilépett az istálló igazgatótanácsából. A jövőben az elsősorban ipari alkalmazású hibrid rendszerek tervezésére szakosodott Williams Hybrid Powernél dolgozik majd.

"Patrick és én 34 esztendőn át voltunk partnerek. Az évek során ő irányította azt a technikai stábot, amellyel a legtöbb győzelmünket és világbajnoki címünket szereztük" - idézi a csapatfőnök Frank Williamst a csapat közleménye. "Az öröksége különleges. Nagy becsben tartjuk, és semmiképpen sem fogjuk elfelejteni."

"Patrick nagyon egyenes ember, keményen dolgozó és tehetséges mérnök, aki könnyedén megütötte a szinten szakmája nemzetközi élvonalában is. Borzasztóan fog hiányozni, ahogyan minden bizonnyal a kollégáinak is, mindig szívesen fogjuk látni Grove-ban. Olyannyira, hogy továbbra is gyakran látjuk majd a gyárban, hiszen a hibrid üzletágunk fejlesztéséből ki fogja venni a részét."

A 65 éves Head pályafutása még a Lolánál kezdődött, a Williamst - amely a Ferrari és a McLaren után még mindig az F1 történetének harmadik legsikeresebb csapata - 1977-ben alapította meg Frank Williamsszel közösen. Bár hosszú évekig irányította a hét egyéni és kilenc konstruktőri vb-címet szerző alakulat műszaki stábját, a napi ügymenetben már régóta nem vett részt.

Head mellett most feltehetően eddigi névadó szponzora, az AT&T is elhagyta a Williamst, a csapat honlapjáról ugyanis lekerült a telekommunikációs cég logója. Ez érzékeny veszteség, jóllehet, a Pastor Maldonadót támogató PDVSA szintén jelentős összeggel járul hozzá az istálló költségvetéséhez, és meg nem erősített hírek szerint sikerült megszerezniük szponzornak a katari nemzeti bankot is.

A BBC közben azt írja, hogy az ünnepek alatt ismét Rubens Barrichello lépett elő az üres pilótaülés legfőbb várományosává. A helyre rajta kívül pályázik még Bruno Senna, Jaime Alguersuari, Sébastien Buemi és Adrian Sutil is, s noha sokáig az utóbbi tűnt a legesélyesebbnek, az elmúlt napokban állítólag Barrichello javára billent a mérleg nyelve.