Vágólapra másolva!
Robert Kubica megszakította a kapcsolatot a Lotus Renault csapatorvosával, Riccardo Ceccarellivel.

Olasz és lengyel lapinformációk szerint Robert Kubica rehabilitációja a Lotus Renault csapatorvosa, Riccardo Ceccarelli nélkül folytatódik. Kubica februárban szenvedett súlyos ralibalesetet, több műtétet követően Ceccarelli felügyelte rehabilitációját hónapokon keresztül. Egyre világosabb azonban, hogy a Lotusszal ez év végéig szerződésben álló lengyel pilóta szakít a csapattal, erre utal a Ceccarellivel való szakítás is.

A hírek szerint a felek között jelentős véleménykülönbség alakult ki a rehabilitáció utolsó fázisáról. "Megerősíthetem, hogy a rehabilitáció következő fázisának lebonyolításáról különböző véleményünk volt" - nyilatkozta Ceccarelli. "Robert valaki más irányításával folytatja a folyamatot, hogy ez ki lesz, nem tudhatom."

Ceccarelli a történtektől függetlenül tartja korábbi véleményét, amely szerint Kubica akár már a 2012-es szezonra is felépülhet. "Mindig ezt mondtam és ki is tartok emellett. Ugyanakkor tény, hogy azok a várakozások, amelyek arról szóltak, hogy Robert már novemberben visszaülhet az autóba, túlzottan optimisták voltak." Ceccarelli nem tud semmit Kubica jövőjéről, így arról sem tudott nyilatkozni, hogy a lengyel valóban a Ferrarihoz igazol-e.