Vágólapra másolva!
A Francia Nagydíj feltámasztásával megbízott képviselő szerint akár már januárban dönthetnek a futam sorsáról. A versenyt Paul Ricard-ban rendeznék, évenkénti váltásban a Belga Nagydíjjal.

Franciaországban legutóbb 2008-ban, Magny-Cours-ban rendeztek Forma-1-es futamot, azonban könnyen előfordulhat, hogy pár éven belül a mezőny ismét visszatér az országba. Ezt állítja Gilles Dufeigneux, akit idén júniusban a francia miniszterelnök, Francois Fillon bízott meg az F1-es projekt vezetésével. Dufeigneux már az augusztusi Belga Nagydíjon, a Bernie Ecclestone-nal folytatott tárgyalás után is optimistán nyilatkozott, most pedig úgy gondolja, akár már a következő pár hónapban rendeződhet a futam sorsa.

"Megkaptuk az összes zöld jelzést, vagy hamarosan meg fogjuk kapni" - nyilatkozta a Nice-Matinnak. "A jelenlegi hangulatomat három szóban lehet összefoglalni: optimizmus, óvatosság, alázatosság. Az utolsó fázisba léptünk - azt mondhatjuk, hogy a végső döntés a nagyon közeli jövőben megszülethet: januárban vagy február elején."

A Nice-Matin szerint a futamot a Paul Ricard versenypályán rendezik majd, amely az anyagi nehézségekkel küzdő Belga Nagydíjjal évenkénti váltásban fog otthont adni a Forma-1-nek.