Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen nem gondolja, hogy visszatérése után lassabb lesz, mint két évvel ezelőtt volt. A McLaren csapatorvosa szerint a finn számára sokkal könnyebb lehet a visszatérés, mint Michael Schumachernek.

A Forma-1-be a Lotus-Renault színeiben visszatérő Kimi Räikkönen úgy véli, semmit sem vesztett gyorsaságából a két, ralivilágbajnokságban eltöltött idény alatt. Szerinte az eddigi F1-es tapasztalatai segítenek neki abban, hogy hamar visszaszokjon a szériába, amelyre úgy tekint, mint az otthonára. "Nem hiszem, hogy lassabb leszek. Természetesen a gumikkal való bánásmód megtanulása lesz a legnehezebb, de igazából nem aggódom" - nyilatkozta a finn új csapata hivatalos honlapjának.

"A raliban töltött két év előtt kilenc szezont és 157 versenyt teljesítettem a Forma-1-ben, 18-at meg is nyertem. Jól ismerem ezt a sportot. Amikor elkezdtem ralizni, majd a NASCAR-t is kipróbáltam, sok újdonságot kellett megtanulnom, a Forma-1 esetében azonban úgy érzem, hazatérek. Már alig várom, hogy autóba ülhessek" - folytatta Räikkönen.

A finn elmondta, jó érzéssel tölti el, hogy nemcsak a rajongók, de korábbi csapatfőnökei, ellenfelei is visszavárják. "Meglepődtem, milyen nagy visszhangot váltott ki a hír - ezek szerint hiányoztam az embereknek!" - viccelődött, majd elárulta, az elmúlt hetekben, a Renault enstone-i gyárában tett látogatások alkalmával bizonyossá vált számára, hogy jól döntött.

Forrás: AFP

"Megértettem, hogy ez a csapat nem véletlenül volt világbajnok" - utalt a Renault 2005-ös és 2006-os sikereire. "A legutóbbi befektetéseket is láthattam: az új szimulátor épületét, a CFD fejlesztéseit, a szélcsatornát... Nagy önbizalmat adott ez a következő szezonra."

A McLaren finn orvosa, a korábban Räikkönennel is együtt dolgozó Aki Hintsa szerint a 2007-es világbajnok hamarabb fel tudja majd venni a ritmust, mint az utóbbi évek másik nagy visszatérője, Michael Schumacher, aki három év kihagyás után, 41 évesen tért vissza a mezőnybe. "Egyértelmű, hogy Kimi számára könnyebb lesz a visszatérés, mint Schumachernek két évvel ezelőtt" - nyilatkozta a Turun Sanomatnak.

"Egyrészt azért, mert Kimi sokkal fiatalabb Michaelnél, másrészt pedig nem is volt olyan sokáig távol az F1-től - viszont amíg távolt volt, addig is folyamatosan vezetett, mégpedig egy nagyon megerőltető kategóriában" - nyilatkozta a 32 éves Räikkönenről. "Amikor egy sportoló eléri a negyvenéves kort, a reakcióideje természetesen hosszabb lesz. Ez ellen nem lehet mit tenni, nem tudjuk visszafordítani az időt."