Vágólapra másolva!
Állítólag azért nem akar egy évnél hosszabb időre aláírni a Williamshez, mert 2013-tól Massa helyét szeretné elfoglalni a Ferrarinál.

Mivel a 2012-es mezőny már csaknem teljessé vált - hivatalosan a Williamsnél és a Hispaniánál maradt egy-egy szabad hely -, a pilótaülések sorsával kapcsolatos találgatások időszaka lényegében lezárult. Az viszont továbbra is forró téma, hogy 2013-tól ki váltja majd Felipe Massát, akinek a szerződése a következő szezon végén lejár, s akit a Ferrari szinte biztosan le fog cserélni.

Nemrég a februári ralibalesetében szerzett sérüléseiből lábadozó Robert Kubicát hozták összefüggésbe a maranellói istállóval, most pedig úgy hírlik, a Ferrari szemet vetett Adrian Sutilra is. Bár a német versenyzőt menesztették a Force Indiától Nico Hülkenberg kedvéért, a szezon második felében kifejezetten jó teljesítményt nyújtott: az utolsó tíz futam időmérőjén 8:2-re legyőzte csapattársát, Paul di Restát, akitől pedig addig 2:7-re kikapott, és gyűjtött 32 pontot is.

Az Auto Motor und Sport úgy tudja, ezzel felkeltette a Ferrari érdeklődését. A lap szerint még azért nem írt alá a Williamshez, ahol Rubens Barrichello helyét foglalná el, mert csak 2012-re akar leszerződni velük, hogy szabadon hagyja maga előtt a Ferrarihoz vezető utat, míg a grove-i istálló hosszabb időre szeretne megállapodni vele. Igaz, Bernie Ecclestone nincs róla jó véleménnyel, nemrég ugyanis a Köllner Expressnek azt mondta: "A németek közül Sebastian (Vettelre), Michael (Schumacherre) és a két Nicóra (Rosbergre és Hülkenbergre) van szükségünk."

Sutil menedzsere, Mandred Zimmermann a Sport Bildnek nyilatkozva csak annyit árul el, hogy "Adrian jövője még nem tisztázódott, de nem fogunk pánikba esve elkapkodott döntést hozni."

A 28 éves német 2007-ben kezdett versenyezni az F1-ben, azóta végig a Force India illetve jogelődje, a Spyker színeiben indult.