Vágólapra másolva!
A Red Bull és a Ferrari után a McLaren is bejelentette, hogy mikor mutatja be 2012-es modelljét. Egyelőre csak a Mercedes vár ki.

A 2012-es előszezonban az eddigi négy helyett csak három tesztet fognak rendezni, és az első kettő között két hét telik majd el: a február 7-10-ig tartó jerezi gyakorlást február 21-24-ig követi a barcelonai. Ez már éppen elég idő ahhoz, hogy érdemes legyen meghosszabbítani vele a fejlesztési szakaszt, ezért a Mercedes csak a második tesztre készíti el az új autóját.

"Mint mindig, a téli fejlesztési és gyártási folyamat során meg kell találni a helyes egyensúlyt azon a téren, hogy mennyi időt töltünk a főhadiszálláson a teljesítmény maximalizálásával, és utána mennyi idő jut annak a teljesítménynek a kiaknázására az előszezoni tesztelés során" - mondta a csapatfőnök Ross Brawn.

"Úgy véljük, a W03 tervezése és fejlesztése szempontjából az jelenti az optimális kompromisszumot, ha a második tesztre készül el."

A McLaren hétfőn ennek ellenére bejelentette, hogy már február 1-jén bemutatja 2012-es modelljét, az MP4-27-et. "Hogy hol? Nos, azt szilveszter utánig titokban tartjuk. Miért, talán nem szeretik a meglepetéseket?!" - áll a csapat közleményében.

Az már korábban kiderült, hogy a Red Bull és a Ferrari autója is elkészül a tesztelés kezdetére, és múlt pénteken a Sauber is nyilvánosságra hozta, hogy február 6-án leplezi le a sajátját.