Vágólapra másolva!
A Force India hivatalosan is bejelentette, hogy jövőre Nico Hülkenberg váltja Adrian Sutilt, Paul di Resta marad az istállónál.

Nico Hülkenberg 2010-ben debütált a forma-1-ben a Williams versenyzőjeként, és már első évében szerzett egy pole pozíciót a Brazil Nagydíjon. Tavaly már a Force Indiánál dolgozott, mint tartalék pilóta, jövőre azonban újra versenyezhet, miután Adrian Sutiltól megvált a csapat.

"Paul és Nico személyében két extrém tehetséges versenyzőnk van, akikben hatalmas potenciál rejlik. Szerintem Paulra mindenki felfigyelt a bokszutcában az első szezonja alatt. A sebességével, érettségével, és versenyekben mutatott erősségével igazolta, hogy igazunk volt, amikor hittünk benne, már várjuk, hogy jövőre is együtt dolgozhassunk vele" - nyilatkozta a csapatfőnök, Vijay Mallya.

"Nicót egy felemelkedőben lévő sztárként láttuk 2010 végén, ezért úgy döntöttünk, hogy ebben a szezonban kiértékeljük őt. Annak ellenére, hogy csak korlátozott időmennyiséget tölthetett az autóban, meggyőzött minket, hogy megérdemel egy versenyzőülést 2012-re" - tette hozzá Mallya.

"Az új felállás azt jelenti, hogy búcsút mondunk Adrian Sutilnak, aki azóta velünk volt, mióta beszálltunk a sportba. Fontos része volt a sikereinknek az elmúlt négy szezonban, minden jót kívánunk neki a jövőre nézve" - fejezte be a csapatfőnök a mondandóját.

"Nyilvánvalóan felvillanyozott, hogy a Force Indiánál maradhatok, és, hogy lehetőséget kaptam a versenyzésre 2012-ben. Nem volt könnyű a pálya széléről nézni ezt a szezont, de a legjobbamat nyújtottam, hogy segítsem a csapatot, és, hogy megmutassam, mire vagyok képes. Extrém motivált vagyok 2012-re, mindenkinek köszönetet szeretnék mondani, aki hitt bennem, és aki megadta ezt a lehetőséget. Lelkesen vetem majd bele magam a munkába télen, hogy fejlesszük az új autónkat, és hogy a csapat tovább építhessen az idén elért eredményekre. Alig várom már az első tesztet Jerezben" - nyilatkozta Hülkenberg.