Vágólapra másolva!
Börtönbe kell vonulnia a korábbi Forma-1-es versenyzőnek, JJ Lehtónak, miután tavaly nyáron ittasan motorcsónak-balesetet okozott, és egy barátja meghalt.

A finn bíróság két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a 45 éves Jyrki Jarvilehtót, amiért 2010 júniusában motorcsónakjával egy hídpillérnek ütközött. A balesetben a motorcsónak utasa - JJ Lehto egyik barátja - életét vesztette, az ex-versenyző pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A motorcsónak a megengedettnél nagyobb sebességgel haladt az ütközés előtt, a finn ráadásul ittas volt, bár a tárgyalás alatt tagadta, hogy ő vezette a járművet. Az ügyvédje fellebezett a bíróság ítélete ellen.

Lehto 1989 és 1994 között összesen 70 Forma-1-es futamon indult, legjobb eredménye az 1991-es San Marinó-i Nagydíjon elért harmadik hely. A Benettonnál 1994-ben négy futam erejéig Michael Schumacher csapattársa volt, majd további két versenyen helyettesítette a silverstone-i incidens miatt eltiltott németet. Később a DTM-ben, majd különböző amerikai bajnokságokban is szerepelt, a Le Mans-i 24 órás versenyen pedig két győzelem részese volt.