Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton szerint Bernie Ecclestone igazságtalanul kritizálta a menedzsmentjét, az év közben tapasztalt problémák többségéért saját magát hibáztatja.

Lewis Hamilton idei formahanyatlásának okát sokat abban látták, hogy a 2010 óta alkalmazott menedzsmentje nem volt képes rendet tenni a magánéleti problémákkal küszködő brit fejében. Bernie Ecclestone úgy gondolja, Hamilton esetében sokat számít, hogy a versenyhétvégéken kik veszik körül, szerinte a 2008-as világbajnok kiegyensúlyozottabb volt, amíg édesapja, Anthony kísérte el menedzserként a futamokra. Ecclestone a versenyző jelenlegi menedzsmentjét egyszerűen "katasztrófaként" jellemezte.

Hamilton azonban úgy érzi, alaptalanul szidják a Simon Fuller által vezetett XIX Entertainmentet. "Idén sok kritika érte a XIX-t, ez azonban egyáltalán nem volt igazságos" - nyilatkozta a SpeedTV-nek. A cég emberei idén nem utaztak el minden futamra, a kritikusok szerint ez is annak a jele volt, hogy nem veszik elég komolyan a Hamiltonnal folytatott közös munkát. A brit azonban tisztázta a helyzetet.

Forrás: McLaren

"Igazából minden az én hibám" - jelentette ki. "Ők minden egyes versenyen ott szerettek volna lenni, mindenben támogattak. Én azonban úgy döntöttem, hogy ne utazzanak el az összes futamra - néha szerettem volna egyedül lenni. A jövőben viszont minden versenyre el fognak kísérni."

Hamiltonnak saját bevallása szerint is a 2011-es volt pályafutása legrosszabb szezonja, magánéleti gondjai mellett ugyanis a pályán sok vitatott incidens részese volt, és indulatos nyilatkozataival is felhívta magára a figyelmet. Szerinte azonban nem a menedzsment hibája, hogy bizonyos eseményeket nehezebben dolgozott fel. "Ők kapták az összes kritikát, ennek ellenére ugyanúgy támogattak, mint előtte. Soha nem befolyásolták a gondolkozásomat, vagy azt, hogy milyen módon kezelek bizonyos helyzeteket. Ez csak rajtam múlt" - magyarázta.