Vágólapra másolva!
A Renault Robert Kubica súlyos ralibalesete és Kimi Räikkönen hómobilos bukása után sem érzi úgy, hogy a versenyzőket távol kellene tartani a szabadidejükben űzött kockázatos sportoktól.

Miután Kimi Räikkönen múlt szombaton kisebb kézsérülést szenvedett egy ausztriai hómobil-versenyen, sokakban felmerült a kérdés, hogy Lotus-Renault miért engedi meg versenyzőinek, hogy szabadidejükben is kockázatos sportágakban próbálják ki magukat. Bár a finn nagyobb gond nélkül megúszta az esetet, februárban - a szintén Renault-pilóta - Robert Kubica olyan súlyos sérüléseket szenvedett egy ralibalesetben, hogy azóta sem tudott versenyautóba ülni.

A csapatok többsége éppen ezért szerződésükben tiltja a versenyzőknek, hogy szabadidejükben kockázatos tevékenységet folytassanak. A Lotus elnöke, Dany Bahar azonban elárulta, hogy ők a jövőben sem változtatnak a hozzáállásukon, azaz nem tervezik korlátozni a versenyzőik szabadságát. "A kockázatos tevékenységek nálunk hivatalból hozzátartoznak a munkához, és Kimi a saját életét is így éli" - nyilatkozta Bahar a Reutersnek. "Szeretem ezeket a karaktereket. Balszerencse, ha megsérül, de az is az élet része. Kimi egyszerűen Kimi - nehéz lenne megváltoztatni az életmódját."

Räikkönen csapattársa 2012-ben Romain Grosjean lesz, ami azt jelenti, hogy a csapat megvált a jelentős szponzori támogatással versenyző Vitalij Petrovtól és Bruno Sennától. Bahar megerősítette, hogy a francia GP2-es bajnok a képességei miatt kapta meg a lehetőséget. "Bátor döntést hoztunk azzal, hogy így gondolkoztunk: Nem a pénz alapján döntünk, hanem a nehezebb utat választottuk. A jövőben talán már nem választunk fizetős versenyzőket, kizárólag a teljesítményünknek köszönhetően próbálunk sikeresek lenni" - magyarázta.