Vágólapra másolva!
A Red Bull tesztpilótája nyerte a felélesztett Masters Kart idei sztárparádéját, többek között Adrian Sutilt, Paul di Restát és Sébastien Loeböt is maga mögé utasítva. 1993-ban Ayrton Senna és Alain Prost is összecsapott egy hasonló versenyen. Videók.

A párizsi Bercy-stadionban sok éven át megrendezték az autósport legjobb versenyzőinek részvételével zajló szezonvégi gokartkupát, a Kart Masterst. Az ötlet Philippe Streifftől származott, aki a Forma-1 1989-es szezonjára készülve, a téli tesztelés során elszenvedett súlyos balesetében lebénult. Az első, 1993-as kupát többek között Alain Prost és Ayrton Senna küzdelme tette emlékezetessé, a junior kategóriának pedig a későbbiekben olyan győztesei voltak, mint Jenson Button, Fernando Alonso, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel.

Az 56 éves Streiff idén felélesztette a hagyományt, a Sodi segítségével egy új, elektromos gokartot tervezve a versenyzéshez. Olyanokat is sikerült a mezőnybe csábítania, mint Jérome D'Ambrosio, Adrian Sutil, Paul di Resta, Karun Chandhok, Sébastien Loeb, Romain Grosjean, Sébastien Ogier, Sébastien Bourdais és Stéphane Sarrazin.

A legfőbb babérokat mégsem ők, hanem a Red Bull tesztpilótája, Jean-Eric Vergne aratta le, aki a szombati futamon a második, a vasárnapin pedig az első helyen végzett, megelőzve D'Ambrosiót és Julien Jousse-t. Az első napon a Ferrari tesztpilótája, Jules Bianchi nyert, míg a legjobb időt a Lotus Renault-hoz Kimi Räikkönen csapattársául szerződtetett Grosjean futotta. A Force India idei párosa, Adrian Sutil és Paul di Resta közvetlenül egymás mögött, a 7-8. helyen végzett.

A vasárnapi összefoglaló:

A szombati összefoglaló:

Az 1993-as Elf Kart Masters: Senna és Prost