Vágólapra másolva!
Az év egyik legjobb újonca volt, de monacói bukása után csak a Magyar Nagydíjon érezte újra százszázalékosnak magát.

Sokan nem Paul di Restát, hanem Sergio Pérezt tartják 2011 legjobb újoncának. A Sauber mexikói versenyzője csak feleannyi pontot szerzett, mint tapasztaltabb csapattársa, Kamui Kobajasi, cserébe viszont 10:8-ra legyőzte őt az időmérőkön.

"A pályafutásom során már sokszor nehezedett rám nyomás, de a Forma-1 ebből a szempontból is teljesen más szint" - idézi a Telmex telekommunikációs cég által szponzorált Pérezt a Sauber interjúja. "A télen még mindenki azt hajtogatta, hogy csak egyszerű fizetős versenyző vagyok, ezt jó érzés volt megcáfolni. A szezon alatt több hullámvölgyön és hullámhegyen keresztülmentem, de a csapat támogatása mindig segített megőrizni az önbizalmamat."

"Japánban éreztem a legjobbnak a teljesítményemet. Ott én futottam a verseny második leggyorsabb körét, és több autót is sikerült megelőznöm. A bokszstratégiánk is bevált. A végén nagyon boldog voltam."

Pérez legjobb eredménye ugyanakkor a Silverstone-ban elért 7. hely volt, és azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy idén az Abu-Dzabi Nagydíjig bezárólag, Sébastien Buemivel holtversenyben ő hajtotta végre a legtöbb előzést a versenyek első köre után. Ám a monacói időmérőn elszenvedett balesetében agyrázkódást kapott, s két futamot ki kellett hagynia. Most elárulta, hogy valójában csak öt fordulóval később érezte újra százszázalékosnak magát.

Pérez monacói balesete

"Fizikailag sokat kellett várnom (a felépülésre)" - mondta. "Ez nem volt könnyű, de feltétlenül szükséges. Amikor a kanadai szabadedzésen visszaültem az autóba, éreztem, hogy még nem vagyok jól. Szédültem, ezért nem vezethettem. Két héttel utána, Valenciában viszont már sokkal jobban voltam, és versenyezni is tudtam."

"Silverstone-ban és a Nürburgringen tovább javult az állapotom, mégis csak Budapesten éreztem úgy, hogy teljesen túl vagyok a történteken. A becsapódás rendkívül nagy erejű volt, és a saját bőrömön tapasztaltam, hogy fizikailag sokáig tart helyrejönni egy agyrázkódást követően. A baleset mentálisan is megrázott. Segített, hogy utána hazatértem Mexikóba, és megtettem az előkészületeket ahhoz, hogy újra versenyezzek."