Vágólapra másolva!
Miután leszerződtették Kimi Räikkönent, a csapat főnöke, Eric Boullier nem túl lelkes a lengyel visszatérésével kapcsolatban.

Kimi Räikkönen és Romain Grosjean szerződtetésével még bizonytalanabbá vált, hogy a februári ralibalesetéből lábadozó Robert Kubicának esetleges felépülése után lesz-e helye korábbi csapatánál, a Lotus Renault-nál.

Sokáig biztosnak tűnt, hogy ha Kubica visszatérhet a Forma-1-be, a Renault-nál fogja folytatni a pályafutását, ahová hivatalosan 2011 végéig kötötte szerződés. A viszonya azonban a sorozatos kommunikációs problémák miatt megromlott az istállóval, s Eric Boullier egy franciaországi sajtótájékoztatón elismerte, hogy a kapcsolatuk mostanra a "nulla pontra" jutott.

"Nem tudom, hogy a Lotus Renault-nak és Robertnek van-e közös jövője" - idézi őt a BBC. "Sokáig vártunk rá, hogy megismerjük a terveit. Szeretnénk leülni vele és a menedzserével megbeszélni, hogy milyen módon segíthetnénk neki visszatérni a Forma-1-be. Ha van rá lehetőség, megtesszük, amit lehet, de a következő szezonra már leigazoltuk a versenyzőinket, és ki is szeretnénk tartani mellettük."

Boullier hozzátette, hogy akkor dolgoznak ki stratégiát Kubica visszatérésére, ha a lengyel "hosszú távon" is elkötelezi magát a Lotus Renault mellett. 2012-ről állítólag éppen azért nem tudtak megállapodni, mert Kubica csak egy évig maradt volna a csapatnál.

Boullier elismerte, hogy "nem volt divatos" lépés a Renault részéről lecserélni mindkét eddigi versenyzőjét, Vitalij Petrovot és Bruno Sennát. De "összhangban volt a tulajdonos, a Genii törekvésével, hogy újra világbajnokok legyünk" - tette hozzá. "Az a tervünk, hogy ez két-három éven belül sikerüljön."

Közben az állás nélkül maradt Senna a Norwich Advertisernek azt mondta, nem tudja, mihez kezd jövőre. "Még dolgozom a következő szezonon, de a kilátásaim biztatóbbak, mint egy éve ilyenkor voltak, úgyhogy remélhetőleg hamarosan jó hírekről számolhatok be" - nyilatkozta. "Nehéz megítélni, hogy mi lesz velem, a Lotust azonban mindig őrizni fogom a szívemben."