Vágólapra másolva!
Az FIA indiai gáláján, más sorozatok győzteseivel együtt Sebastian Vettel és a Red Bullt képviselő Christian Horner is átvette a bajnoki címért járó serleget.

Sebastian Vettel és Christian Horner péntek este, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szokásos év végi gáláján, amit idén először az indiai Újdelhiben rendeztek, átvehette az egyéni illetve konstruktőri világbajnoki címért járó vándorserleget.

"Egész évben otthon őriztem a trófeát, és nem is szerettem volna visszaadni, úgyhogy sokat jelent nekem" - mondta Vettel. "Nehéz szavakba öntenem, hogy milyen érzés volt újra győzelmet aratni; a csapat mindvégig a feladatra koncentrált, és nagyon kevés hibát vétett, ezért köszönettel tartozom az erőfeszítéseikért."

"Hálás vagyok a Renault egész évi kemény munkájáért is. A Forma-1 története sokat jelent számomra, ezért különleges a tudat, hogy mi is a részesévé váltunk."

Vettel az FIA elnökétől, Jean Todttól, míg Horner Bernie Ecclestone-tól vehette át a serleget. Rajtuk kívül megkapta a Forma-1 egyéni értékelésében elért 2. illetve 3. helyezésért járó díjat Jenson Button és Mark Webber is. Az év legjobb szervezésű versenyéért az első Indiai Nagydíj promóterét jutalmazták.

Forrás: FIA
Kattintson a galériához!

Horner "fenomenálisnak" nevezte a Red Bull idei eredményeit. "Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy 12 futamot nyertünk, 18 pole pozíciót és 27 dobogós helyet szereztünk útban a címeink megvédése felé" - mondta. "Szeretnék köszönetet mondani ezért a csapat valamennyi tagjának, köztük Sebastiannak és Marknak a kemény munkájukért."

"Ez a díjátadó méltó befejezése egy hihetetlen évnek. Elképesztő, hogy Seb kétszeres világbajnok lett; az a tény, hogy ez neki sikerült a legfiatalabban a sport története során, híven mutatja, hogy milyen izgalmas tehetség."

Az este folyamán kiosztották a címért járó trófeát az FIA által szankcionált összes nemzetközi sorozat győztesének, köztük a WTCC-ben diadalmaskodó Yvan Mullernek és az F2 bajnokának, Mirko Bortolottinak is. A Forma-1 korábbi főorvosa, az FIA Institute éléről nyugdíjba vonuló Sid Watkins munkásságának elismeréseképpen megkapta az FIA akadémiai aranyérmét.