Vágólapra másolva!
Nico Rosberg biztos benne, hogy 2012-ben már futamokat tud nyerni a Mercedesszel. Örül, hogy a Michael Schumacherrel kapcsolatos pletykák alaptalannak bizonyultak, és a csapat is egyenlő bánásmódban részesíti őket.

November elején Nico Rosberg szerződést hosszabbított a Mercedesszel, 2013 végéig kötelezte el magát jelenlegi csapatánál. Bár a németet a Ferrarival is többször hírbe hozták, nem bánja, hogy végül nem lett az olasz csapat tagja, hiszen biztos benne, hogy jövőre már a Mercedes is képes lesz futamokat nyerni.

"Szinte az összes barátom olasz. A Ferrarinak szurkolnak, ezért mindig kérdezgetik, hogy mikor fogom a piros autót vezetni. Én azonban nem törődöm ezzel: német vagyok, így az a legnagyszerűbb dolog, hogy a Mercedesnél versenyezhetek" - nyilatkozta Rosberg a Gazzetta Dello Sportnak. "Már csak egy olyan autó hiányzik, amivel futamokat nyerhetek, de biztos vagyok benne, hogy 2012-ben azt is megkapom. Már alig várom!"

Rosberg elárulta, hogy amikor a 2010-es szezon előtt leszerződött az előző idényben - Brawn GP néven - világbajnoki címet nyerő istállóhoz, arra számított, versenyképesebb autót kap, s így futamokat nyerhet. A Mercedesnél töltött első két évében mégis mindössze három dobogós helyezést szerzett, mindegyiket tavaly. A német azonban a 2012-es idényben jelentős fejlődést vár - ehhez segítséget nyújthat, hogy a Mercedes az elmúlt hónapokban több neves szakemberrel, köztük Aldo Costával és Geoff Willisszel erősödött.

Forrás: AFP

"Azért döntöttem a maradás mellett, mert biztos vagyok benne, hogy a helyzet változni fog" - jelentette ki Rosberg, aki szerint a gyengébb eredményeket nem lehet a balszerencsére fogni, az autó egyszerűen nem volt elég versenyképes. "A Mercedes mindent megtesz azért, hogy győztes csapattá váljanak. Ross Brawn biztosított arról, hogy Aldo Costa nagyszerű mérnök, és a többi szakember is nagyon jó."

Rosberg az elmúlt két évben előrébb végzett a pontversenyben, mint csapattársa, Michael Schumacher, bár a hétszeres világbajnok idén jobban megközelítette őt. Rosberg elárulta, a híresztelésekkel ellentétben Schumacherrel nem nehéz együtt dolgozni. "Tudtam, hogy nagyon nehéz lesz megverni őt, ezért boldog vagyok, hogy tavaly és idén is sikerült" - nyilatkozta. "Ha kérdezek tőle valamit, soha nem hazudik nekem. Együtt lehet vele működni. Ez a sok pletyka után kellemes meglepetés volt."

Rosberg azt is tagadja, hogy a csapatfőnökkel, Ross Brawnnal már a Benettonnál és a Ferrarinál is együtt dolgozó Schumachert megkülönböztetett figyelemben részesítik. "A pályán mindig megkapom azokat a lehetőségeket, amiket ő. Szerencsés helyzetben vagyok, mert ezen a téren is rosszabbra számítottam, hiszen Brawn és Michael már nagyon régóta együtt dolgoznak. Ross azonban egyenlő bánásmódban részesít minket" - szögezte le a 26 éves versenyző.