Vágólapra másolva!
A Ferrari és a Red Bull után a Sauber is megerősítette, hogy kilép a FOTA-ból, a szervezet keddi ülésén pedig már a Toro Rosso képviselője sem volt jelen.

Tovább gyengült a Forma-1-es csapatok érdekvédelmi szervezete, a FOTA: azok után, hogy múlt héten két élcsapat, a Ferrari és a Red Bull lépett ki belőle, szerdán a Sauber szóvivője is megerősítette, hogy a svájci istálló a jövőben nem tartozik a tagok közé. A Saubernél nem hozták nyilvánosságra, hogy pontosan miért hagyják ott a szövetséget, a FOTA többi tagjának viszont részletesen elmagyarázták döntésük okát. Valószínű, hogy a Red Bullhoz és a Ferrarihoz hasonlóan a svájciak is azért döntöttek a távozás mellett, mert a szervezet az elmúlt hetekben nem tudott megállapodni az önkéntes költségkorlátozási egyezmény (RRA) részleteiről.

A következő napokban újabb csapat, a Toro Rosso is bejelentheti távozását - bár a faenzai istálló részéről egyelőre nem érkezett megerősítés, az Autosport információi szerint a FOTA keddi, Londonban tartott megbeszélésére nem küldtek képviselőt. Így valószínűsíthető, hogy testvérét, a Red Bullt követve a Toro Rosso lesz a következő csapat, amely kiszáll a FOTA-ból.

Mivel a Hispania tagságát már korábban megszüntették, a FOTA-nak már csak hét tagja - a McLaren, a Renault, a Mercedes, a Williams, a Force India, a Lotus és a Virgin - marad, ők a jövő kedden tárgyalnak a kialakult helyzetről és a lehetséges megoldásokról. Állítólag megpróbálják rávenni a szövetséget elhagyó istállókat, hogy gondolják át a döntésüket, hivatalosan ugyanis még két hónapig a FOTA tagjai maradnak. A négy legnagyobb csapat, a Ferrari, a McLaren, a Red Bull és a Mercedes hamarosan összeül, hogy megoldást találjon a költségkorlátozási egyezménnyel kapcsolatos problémákra - ha ez sikerül, elképzelhető, hogy a FOTA mégsem esik szét.