Vágólapra másolva!
A korábbi sajtóértesüléseknek megfelelően a Lotus hivatalosan is bejelentette, hogy leszerződtették a McLaren vezető aerodinamikai mérnökét, John Iley-t.

Az idényzáró Brazil Nagydíj hétvégéjén több forrás is arról számolt be, hogy a McLaren vezető aerodinamikai mérnöke, John Iley a 2012-es szezonban az akkor már Caterham néven induló Lotushoz szerződik. Csütörtökön a csapat hivatalosan is megerősítette a szakember érkezését, ám kiderült, hogy a McLarennel kötött megállapodása alapján Iley csak 2012 júniusában kezdheti meg náluk a munkát.

"Nagyon örülünk, hogy John elfogadta a kihívást, amit ajánlottunk neki: segítsen abban, hogy a csapat a pályán és azon kívül is előrébb léphessen egy olyan területen, amely a teljesítmény szempontjából a Forma-1-ben az egyik legfontosabb" - nyilatkozta a Team Lotus elnöke, Riad Asmat, aki szerint az elmúlt hónapokban érkezett új szakemberek - Iley mellett például Steve Nielsen és Mark Smith - fellendíthetik az istállót.

"A csapat növekszik, fejlődik, és komoly esélyünk van rá, hogy hosszú távon sikereket érjünk el - ennek egyik jele, hogy egy Johnhoz hasonló szakember is vonzónak találta az ajánlatunkat. Már nagyon várjuk, hogy a nálunk töltött első munkanapjától kezdve hozzájáruljon a jövőben elért sikereinkhez" - méltatta az elnök Iley-t, aki a Lotus technikai vezetőjével, Mike Gascoyne-nal korábban már a Jordannél és a Renault-nál is dolgozott együtt.

Iley távozásának hírét a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh is megerősítette. "A Vodafone McLaren Mercedesnél John nagy mértékben hozzájárult az autó aerodinamikai fejlesztéséhez, most azonban elfogadta a Caterham F1 ajánlatát a 2012-es és az utána következő idényekre. Élveztük vele a közös munkát, a jövőben is a legjobbakat kívánjuk neki" - nyilatkozta.