Vágólapra másolva!
A rali-világbajnokságba 2013-ban beszálló Volkswagen sportigazgatója szeretné elintézni, hogy Sebastian Vettel a közeljövőben kipróbálhassa a vadonatúj Polo WRC-autók egyikét.

Sebastian Vettel nagy rali-rajongó hírében áll, pár évvel ezelőtt állítólag azt is fontolgatta, hogy elindul a világbajnokság finnországi fordulóján. A tervet végül a Red Bull hiúsította meg, kijelentették ugyanis, hogy a raliversenyzés túl nagy kockázattal jár. A német most ismét közel került ahhoz, hogy raliautóba üljön, mert a Volkswagen sportigazgatója, Kris Nissen szeretné, ha kipróbálná az egyik Polót, amellyel a 2013-as szezonban szándékoznak visszatérni a világbajnokság mezőnyébe.

"Szeretném, ha tesztelné az egyik autónkat" - idézi Nissent a Motorsport-Total.com. "A sport számára nagyszerű lenne, ha ezt lehetővé tennénk, hiszen ő egy kétszeres Forma-1-es világbajnok - elintézni viszont nem lesz könnyű."

Egyelőre nem tudni, hogy a Red Bull hogyan reagál az ajánlatra, különösen annak fényében, hogy Robert Kubica egy raliversenyen elszenvedett balesete miatt hagyta ki a teljes 2011-es idényt. A Red Bull és a Volkswagen között fennálló kapcsolat azonban megkönnyítheti a teszt létrejöttét. Vettel legutóbb a múlt hétvégén megrendezett Bajnokok Tornáján ülhetett raliautóba, egy Skoda Fabia S2000-et vezetett a düsseldorfi arénában. Az esemény utáni nyilatkozatában méltatta a raliversenyzőket .

"Az összes Forma-1-es pilóta hihetetlenül tiszteli azt a teljesítményt, amit ezek a srácok egész évben nyújtanak" - jelentette ki, majd hozzátette, az ő két F1-es világbajnoki címe nem hasonlítható össze a Sébastien Loeb által elért eredményekkel - a francia idén sorozatban nyolcadik alkalommal lett világbajnok.

A Bajnokok Tornáját egyébként Loeb idei csapattársa, Sébastien Ogier nyerte meg, aki az idei szezon után elhagyta a Citroent, hogy első számú versenyzőként csatlakozzon a Volkswagenhez. Mivel a németek csak 2013-tól indulnak a bajnokságban, Ogier - a VW Polo fejlesztése mellett - egy Skoda Fabiával vág neki a következő idénynek.