Vágólapra másolva!
Bár az utóbbi hetekben már szinte reménytelennek tűnt a 2012-es USA Nagydíj helyzete, a futam mégis szerepel a Motorsport Világtanács által szerdán kiadott versenynaptárban.

Néhány héttel ezelőtt Bernie Ecclestone már szinte lemondott a tervek szerint 2012 novemberében, a texasi Austinban megrendezésre kerülő USA Nagydíjról, a tulajdonosok és a promóter között zajló vita eredményeképpen ugyanis a pályának nem volt érvényes Forma-1-es szerződése. Az amerikaiak Ecclestone feltételeit irreálisnak tartották, ezért egy új szerződést ajánlottak, a saját feltételeik alapján.

Ecclestone kijelentette, hogy nem hajlandó alkudozni, múlt héten viszont haladékot a szervezőknek: a Motorsport Világtanács (WMSC) december 7-i üléséig kellett aláírniuk a megállapodást. Bár egyelőre semmilyen bejelentés nem történt az USA Nagydíjat illetően, a szerdán kiadott hivatalos versenynaptárban szerepel az austini futam, ezért vélhetően az utolsó pillanatban sikerült tető alá hozniuk a szerződést. A rendezvény mögött álló befektető, Red McCombs a WMSC bejelentése után meg is erősítette, hogy Ecclestone-nak átultalták az eddigi hiányzó részletet.

További két kérdéses forduló, a Bahreini és a Koreai Nagydíj helyzete is rendeződni látszik, mindkét verseny időpontját megerősítette a Motorsport Világtanács. Az arab országban az év első felében kialakult politikai helyzet miatt kellett törölni a 2011-es futamot, a koreai verseny pedig anyagi nehezségek miatt került veszélybe.

Forrás: AFP