Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo szerint a Toro Rossónál nem lesz üresedés a 2012-es szezonra, ezért más istállókkal is felvette a kapcsolatot. Van rá esély, hogy Heikki Kovalainen csapattársa lesz a Caterhamnél.

Daniel Ricciardo már évek óta a Red Bull támogatását élvezi, Forma-1-es pályafutását mégis a Hispania versenyzőjeként kezdte meg az idei Brit Nagydíjon. Bár sokan arra számítottak, hogy a 2011-es tapasztalatszerzés után jövőre automatikusan átveheti Jaime Alguersuari vagy Sébastien Buemi helyét a Toro Rossónál, az ausztrál jelenleg nem sok esélyt lát erre.

"Most úgy tűnik, hogy a Toro Rossónál maradnak a versenyzők" - nyilatkozta a West Australian című újságnak. "Ezt még nem erősítették meg 100%-osan, de a szavaikból erre következtettem. Nagy az esélye annak, hogy ha jövőre is a mezőnyben leszek, nem egy Red Bull-csapatnál fogok versenyezni. Az viszont jó hír, hogy még mindig szerződés köt a Red Bullhoz - úgy döntöttek, hogy továbbra is szeretnének velem dolgozni."

A 22 éves versenyző elárulta, van rá esély, hogy a nevét jövőre Caterhamre változtató Lotusnál köt ki. Bár Heikki Kovalainennek és Jarno Trullinak is érvényes szerződése van 2012-re, nem biztos, hogy a finnél rendszerint gyengébben teljesítő olaszt valóban megtartja Tony Fernandes alakulata. Ricciardo elismeri, hogy a Caterhamnél nagyobb esélye lenne a jobb helyezések elérésére, jelentős fejlődést azonban nem vár tőlük.

"Az idei szezonhoz képest előrelépést jelentene, tehát nem lenne rossz - bár kétlem, hogy jövőre már a pontokért harcolhatnak majd. Továbbra is a rajtrács végéhez lesznek közel, de úgy gondolom, jó ütemben haladnak" - vélekedett. "Jó mérce lenne számomra, ha Kovalainen lenne a csapattársam. Már nyert egy nagydíjat, idén pedig alaposan lehagyta Trullit."

Ha a Toro Rosso valóban kitart a jelenlegi pilótapáros mellett, akkor a csapat másik pártfogoltjának, a francia Jean-Eric Vergne-nek vélhetően még várnia kell az F1-es bemutatkozásra.